Verzuim: Ga jij ook voor de Quick Fix methode??

Wil jij ook je verzuim omlaag? En dan het liefst zo snel mogelijk! Herken je dat? De Quick fix methode.. maar is die er wel?

Verzuim terugdringen ...denk allereerst aan preventie!

Wil jij ook je verzuim omlaag? En dan het liefst zo snel mogelijk! Herken je dat? De quick fix methode.. maar is die er wel? 

Investeren in gezondheid en welzijn is een investering die zich later terugbetaald. Maar heel vaak zie ik bij bedrijven, dat men een snelle oplossing wil, doe maar een paar workshops over leefstijl en dan kan de medewerker daar mee aan de slag. Maar zo werkt het niet in de praktijk. Wil je iets eigen maken, duurzaam veranderen of verbeteren, lukt dat niet met een 1 malige actie. 

Veel verzuim komt voort uit langdurige problemen, werknemers die al heel lang stress hebben en overbelast raken, werknemers die al jaren ongezond leven en daardoor gezondheidsklachten krijgen.  Enz. Natuurlijk is er ook accuut verzuim van iemand die zijn been breekt. Maar zelfs kortdurend verzuim door griep/verkoudheid kan je vaak verbeteren met leefstijlinterventies.

Mijn ervaring is dat het wijs is om met een programma of plan te werken, je zult dingen moeten herhalen, medewerkers moeten begeleiden en ondersteunen, en interventies vaker in moeten zetten wil je langdurig resultaat.

Als leefstijl coach weet ik dat het veranderen van je leefstijl, je gewoontes op het gebied van bewegen, gezond eten, genoeg slaap, minder stress, de juiste mindset tijd kost. 

Ons brein houdt niet van veranderen, blijft graag in vaste gewoontes of patronen zitten.

Maar die leefstijl investering betaald zich wel uit op termijn is mijn ervaring. 

In deze podcast uitleg over het 7 stappenplan voor gezondheidsmanagement op het werk. https://open.spotify.com/episode/34TQIEkrPzhXujHzXw0Rmv?si=qg-YTa94TtSbFpm5N4z2KA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig geworden naar de diensten van Yvonne Aaldering?

Ja!

Neem dan contact op voor de mogelijkheden

Ik neem zo spoedig mogelijk contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden, alles is mogelijk.

Yvofit draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders