Vitaliteit op de werkvloer, praktische tips!

Een hoge vitaliteit onder werknemers heeft voordelen voor het bedrijf én voor de werknemers zelf.

Vitaal leiderschap is het goede voorbeeld geven en zo je werknemers te stimuleren.

Vitalere medewerkers zijn gelukkiger, productiever en sterker betrokken bij de organisatie. Een hoge vitaliteit onder werknemers heeft voordelen voor het bedrijf én voor de werknemers zelf. In deze podcast van 14 minuten geef ik  praktische tips om die vitaliteit onder je werknemers te stimuleren. https://open.spotify.com/episode/556nDhY0OGIB6ydUww8jXE?si=TqDWVdMPTGSbm6K1J9Emdg

Vitaliteit staat letterlijk voor: ‘de mate waarin iemand krachtig en energiek is’. En ook levenskracht, levenslust en werkkracht zijn synoniemen van vitaliteit. Soms wordt vitaliteit gezien als ‘gezond zijn’, maar het is een overtreffende trap daarvan: vitaliteit gaat erom dat je meer uit het leven kan en wil halen. Voldoende beweging, gezond eten, mentale, alsook lichamelijke rust en ontspanning, een fijne sociale kring en mogelijkheden tot ontplooiing worden als belangrijke factoren gezien die invloed hebben op iemands vitaliteit.

Voordelen van vitaliteit

Vitaliteit is in het algemeen erg belangrijk in een mensenleven. Maar ook specifiek op het werk is vitaliteit van onschatbare waarde. Het zorgt voor minder verzuim en hogere productiviteit dat zijn twee bekende voordelen voor werkgevers met vitaal personeel.

Minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk, is de verbetering van het imago van de organisatie. Is een medewerker gelukkig met zijn werk en het bedrijf waarvoor hij dit werk doet, dan draagt hij dat automatisch uit aan anderen. Dat kunnen klanten zijn, maar ook familie, vrienden en bekenden. En dat draagt bij aan een positief imago van het bedrijf.

Maar… Gelukkige werknemers komen niet zomaar uit de lucht vallen. Vitaliteit staat in directe verbinding met onder meer de gezondheid, de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van de werknemers. Daarnaast betekent een vitalere werknemer ook een socialere werknemer. Als je zelf namelijk goed in je vel zit, leg je makkelijker contact met anderen.

Tel al deze punten bij elkaar op, dan kan dat een aanzienlijke positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

Kunnen we dan ook zeggen dat Vitale medewerker = een gelukkige werknemer?

Keer op keer blijkt weer: een vitale medewerker = een gelukkige werknemer. En hoewel geluk en vitaliteit niet altijd even tastbaar zijn, zijn ze zeker wel zichtbaar. Iemand die gelukkig is met het werk wat hij of zij doet straalt dat uit. De voordelen van een vitale werknemer zijn voor zowel het bedrijf als die werknemer eindeloos.

Vitaliteit werknemers stimuleren:  daarvoor 4 tips in de podcast (beluisteren via apple, google en spotify)

Want het is wel degelijk mogelijk om vitaliteit onder je werknemers te stimuleren. Goed eten en drinken, ontspannen, voldoende bewegen, een sociale setting en de mate van persoonlijke groei zijn stuk voor stuk belangrijke pijlers die invloed hebben op de vitaliteit van iedere werknemer. Met deze praktische tips  hoe je hierop in kunt spelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig geworden naar de diensten van Yvonne Aaldering?

Ja!

Neem dan contact op voor de mogelijkheden

Ik neem zo spoedig mogelijk contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden, alles is mogelijk.

Yvofit draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders